Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с кафява захар и овесени ядки

Тиквеник с кафява захар и овесени ядки

Тиквеник с кафява захар и овесени ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Уникална есенна вкусотия!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • плънка
  • олио - за поръсване
  • тиква - 700 г настъргана
  • кафява захар - 1 к. ч.
  • канела - 1 с л
  • овесени ядки - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от кората и се настъргва на едро ренде в купа. Смесва се с кафявата захар, канела, овесени ядки. Разбърква се добре.

Вземат се две кори, първата се намазва с олио, върху нея се поставя втора кора и плънка по цялата кора. Навиват се руло, нареждаме в намазана с мазнина тавичка и се нарязва на парчета.

Печем в загрята фурна 190 градуса до зачервяване. Изважда се и намазваме с разтворения мед в сока отцеден от тиквата. Охладеният тиквеник се поднася поръсен с пудра захар! Божествен вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: