Свинско с карамелизирани ябълки и лук

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
02/11/2016
"Опитайте нашето предложение за обяд и после ни кажете честно, опитвали ли сте нещо толкова вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 082
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 8 бр. от филе
  • лук - 2 глави
  • ябълки - 4 бр. (2 зелени и 2 червени)
  • масло - 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • балсамов оцет - 2 с.л. бял
  • мед - 1 с.л.
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете пържолите с чукче. Посолете и поръсете с черен пипер. Загрейте малко олио в тигана (дълбок). Изпържете филенцата за кратко (не повече от 2-3 минути от всяка страна).

Извадете и ги сложете в съд с капак. В същия тиган добавете маслото, лука и ябълките - нарязани на полумесеци.

След като се позапържат, налейте малко вода и поставете капак. Оставете да се задушат около 5-6 минути или докато омекнат. Свалете капака и добавете меда, балсамикото и подправките.

Разбъркайте и свалете от котлона, когато придобият златист цвят и течността се е изпарила. Сервирайте филенцата с карамелизираните ябълки и лук.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар