Начин на приготвяне
Белим картофите и морковите. Картофите режем на кубчета, а морковите на кръгчета. Заливаме с вода, прибавяме пилешкия бульон (1 бр. кубче на Maggi).
Варим зеленчуците и няколко минути преди да свалим от котлона прибавяме белена, почистена от семената и нарязана на кубчета ябълка.
Когато се сварят продуктите, отцеждаме от водата и оставяме да се охладят. В подходящ съд за пасиране наливаме прясното мляко (1 к.ч.) и олио (2 к.ч.) . Прибавяме щипка сол и няколко капки сок от лимон.
Пасираме с пасатор и с получения сос поливаме сварените ябълка, картофи и моркови.
Прибавяме нарязан ситно пресен магданоз и разбъркваме салатата. Разпределяме в чинийки и украсяваме с маслинка и листенца пресен магданоз.