Пикантни кифли

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Пикантни кифли
Снимка: Veselina
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
34 мин.
Общо
74 мин.
Порции
4
"Когато става дума за кифли - най-обичаме онези, които са с изразен вкус и аромат и богата плънка, точно като тези тук"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 75 г
  • прясно мляко - 75 мл
  • олио - 60 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/3 кубче
  • яйца - 2 бр. малки
  • сирене - 150 г
  • червен пипер - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/3 пакетче
  • за намазване
  • масло - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за поръсване
  • червен пипер
  • шарена сол
  • сусам
  • за пълнеж
  • шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и му добавяме бакпулвера. Отмерваме 75 мл прясно мляко. Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/3 от кубче мая. Слагаме още и 1 с.л. брашно и щипка захар.

Разбъркваме и оставяме да шупне маята. Трябва маята и захарта да се размият в течността. Правим кладенче в брашното. Чукваме вътре две малки яйца и прясното мляко с захарта, брашното и шупналата мая.

Към съставките добавяме щипка сол и щипка червен пипер. После прибавяме олиото, като предварително сме си го отмерили - 60 мл и киселото мляко - 75 (приблизително 4 с.л.).

Натрошаваме сиренето и го прибавяме него при другите продукти. Слагаме сиренето най - накрая. Добре е да е твърдо сирене. Замесваме меко тесто директно в съда, в който сме сложили продуктите.

После го замесваме върху маса посипана с брашно. След като омесим тестото, го делим на 2 топки. Оставяме ги на топло за 20 мин. да втасат. Пак си набрашняваме масата и разточваме кръг и режем с остър нож на 8 триъгълника.

По същия начин разточваме и другата топка на кръг и режем на 8. Можем да разделим на 4 и да нарежем на 4. От дозата излизат 16 кифли. Правила съм ги и по двата начина.

Тестото, което се получава, е меко и и жълто. Режем шунката на парчета и слагаме във всяка кифла. Навиваме ги. В голяма тав, а застлана с хартия за печене редим кифлите на разстояние една от друга.

В купа си разбиваме 1 яйце и добавяме 1 ч.л меко масло. Втасват на топло кифлите за 30 мин. След като се надуят, ги мажем с четка с яйчената смес. Всяка кифла обилно я поръсваме последователно с шарена сол, червен пипер и сусам.

Печем на 190 градуса в загрята преди това фурна до готовност. Рецептата е от кулинарен блог, овeличих малко олиото и намалих бакпулвера. Получават се меки и пикантни кифли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: