Начин на приготвяне
Измиваме патладжана, белим кората. Нарязваме патладжана на филийки, а след това нарязваме на пръчици, както режем картофи за пържене.
Посоляваме пръчиците патладжан и заливаме със студена вода. Оставяме да се отдели горчивият сок. След 15 минути изливаме водата, измиваме патладжана, отцеждаме и подсушаваме. Поръсваме със сол, чубрица и къри на вкус.
В отделен съд разбиваме на сняг белтъците (2-3 бр).
Овкусените пръчици патладжан овалваме обилно в галета, после в разбитите белтъци, отново в галета и точно преди пържене пак овалваме в белтъците.
Изпържваме в олио на средно нагрят котлон. Изваждаме от мазнината и оставяме върху скаричка да се отцедят от мазнината. Не слагам върху хартия, за да не омекват.
Поднасяме патладжанените пръчици с доматен сос.