Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Пържени в белтък патладжани

Пържени в белтък патладжани

Пържени в белтък патладжани
Снимка: Илияна Димова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Колекцията ни с любими мезета за бира току що се увеличи с още едно. Затова - рецептата от нас, а бирата ще я донесете вие"

Необходими Продукти

  • патладжан - 200 - 250 г
  • сол
  • галета
  • белтъци - 2 - 3 бр. пресни
  • олио - за пържене
  • чубрица - на вкус
  • къри - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжана, белим кората. Нарязваме патладжана на филийки, а след това нарязваме на пръчици, както режем картофи за пържене.

Посоляваме пръчиците патладжан и заливаме със студена вода. Оставяме да се отдели горчивият сок. След 15 минути изливаме водата, измиваме патладжана, отцеждаме и подсушаваме. Поръсваме със сол, чубрица и къри на вкус.

В отделен съд разбиваме на сняг белтъците (2-3 бр).

Овкусените пръчици патладжан овалваме обилно в галета, после в разбитите белтъци, отново в галета и точно преди пържене пак овалваме в белтъците.

Изпържваме в олио на средно нагрят котлон. Изваждаме от мазнината и оставяме върху скаричка да се отцедят от мазнината. Не слагам върху хартия, за да не омекват.

Поднасяме патладжанените пръчици с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: