Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото месо и нарязваме на хапки. Сваряваме в посолена вода за 15 минути. Изваждаме от бульона и отцеждаме добре. Отцедените пилешки хапки поръсваме с къри, черен пюре, чесън сушен и сол на вкус. Разбъркваме добре, да се разпределят подправките.
В отделен съд смесваме по три супени лъжици семена сусам и оризово брашно. Овалваме всяка пилешка хапка в получената панировка. Оставяме хапките в чиния, посипана с оризово брашно. В отделна купичка разбиваме яйцето.
Пилешките хапки овалваме в разбитото яйце и после в оризово брашно. Така панираните хапки оставяме за 5-10 минути и тогава изпържваме в олио. Изваждаме с решетъчна лъжица от мазнината и слагаме върху скаричка.
Много са вкусни с млечен чеснов сос. Хапките са много хрупкави, без да са мазни, въпреки че са пържени.