Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортиля с оризово брашно

Тортиля с оризово брашно

Тортиля с оризово брашно
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
19/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"И вие ли се запалихте да приготвяте тортиля, защото и ние само за това си мислим"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • царевично брашно - 100 г
  • оризово брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка /ако има нужда, добавете още малко/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте брашното с бакпулвера, солта и олиото. Долейте малко от водата, разбъркайте и след това добавете останалата течност.

Замесете меко тесто, от което трябва да разточите тънки и кръгли питки.

Питките се пекат на нагорещен тиган. Всяка тортила питка се маже с масло, след като се изпече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: