Начин на приготвяне
В тенджера слагаме оризовото брашно, водата, солта и маслото, слагаме на котлона и бъркаме усилено тестото да не залепне, когато тестото се събира, вече означава, че е готово и оставяме настрани да се охлади.
В малка касерола слагаме млякото, захарта и ванилията и слагаме на котлона. В купа разбиваме крема за торта или нишесте с малко вода, изсипваме вътре при млякото и разбъркваме крема, кагото е готово покриваме със стреч, за да не хване коричка отгоре.
Взимаме охладеното тесто и счукваме яйцата едно по едно, бъркайки добре, така че да поеме яйцето тестото и накрая слагаме и грис, разбъркваме за около 15 минути.
Оформяме малки еклери върху намазнена тава с помощта на шприц и печем на 200 градуса до златисто около 20 минути.
Пълним еклерите с крема и отгоре разтопяваме три супени лъжици течен шоколад на водна баня до течно състояние. Поръсваме с малка лъжичка отгоре.
Оставяме да престоят в хладилник за около един-два часа.
Еклерите с оризово брашно са готови.