Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница със сусам и заливка

Баница със сусам и заливка

Баница със сусам и заливка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Запретвайте ръкави, защото баницата няма да се приготви сама - майстор си иска"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 /2 ч.л.
  • газирана вода - 250 мл
  • сирене - 300 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и олиото, отделя се от тази смес половин чаена чаша и се допълва с газирана вода.Това е заливката, която се оставя настрани.

Към останалата смес се прибавя киселото мляко, половин чаша газирана вода, брашното и двата вида сода.

Взема се една кора, намазва се с плънката от 3-4 супени лъжици по цялата кора и поръсваме с натрошено сирене. Навива се на руло и нареждаме в намаслена тава, като охлюв.

Така се оформят и останалите кори, за да се оформи цялата баница. Залива се с отделената смес и поръсваме сусам.

Печем на 180 градуса до зачервяване около 30 минути. Изважда се и покриваме с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: