Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Любимата баница със сусам

Любимата баница със сусам

Любимата баница със сусам
Снимка: Мария Радева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Чудно вкусна домашна баница, която можете да си приготвите за нула време и резултатът е повече от впечатляващ."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • свинска мас - 2 с.л.
  • краве масло - 100 г
  • краве сирене - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • сусам - 2 пакетчета от 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първо сместа за плънката като разбиваме яйцата със солта, добавя се киселото мляко със содата, след това прясното мляко и брашното.

Разбъркваме добре продуктите.

Приготвяме сместа за мазане като разтопяваме свинската мас, кравето масло и ги смесваме с олиото в отделна купа.

В тава, която е омазнена или върху хартия за печене, се редят корите за баницата една върху друга, а всяка положена кора се маже с четка от сместа за мазане.

След всяка втора кора се натрошава сирене и се настъргва малко кашкавал, слага се и от плънката, като количеството се разпределя така, че да остане малко за поливка отгоре.

Поръсваме баницата със сусам и печем на 180 градуса за 30 минути, като тавата се поставя на по-долно ниво във фурната. Добър апетит!

Вижте също колко време се пече баница и как баницата да остане надута. Опитайте непременно и рецептите ни за турски бюрек и тази разкошна спаначена баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина
Нина
Страхотна е
28.02.2025 22:18
1