Начин на приготвяне
Приготвя се плънка. В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка, не е нужен миксер.
Добавя се натрошено сирене, кисело мляко с разбита в него сода да шупне и накрая - две лъжици царевично брашно.
Разбърква се плънката и започваме. Една кора се поръсва с олио, върху нея втора кора и сипваме 4 с.л. плънка.
С гърба на лъжицата се намазва по цялата кора и двете кори се навиват на руло.
Нареждат се в голямата тава от печката, намазана с олио.
Така се оформят всички кори.
С нож баницата се нарязват на парчета.
В останалата яйчена смес сипваме 2-3 с.л. олио, разбърква се и намазваме с четка отгоре, поръсва се сусам.
Печем пухкавата баница със сусам в загрята фурна на 180 °C около 25 минути до апетитен загар.
Изважда се пухкавата баница и покриваме с кърпа.
Да ви е вкусно!