Баклава с кокос и ванилия

08/11/2016
"Такава сочна баклава сме ви приготвили, че няма да може да спрете да ядете "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 316
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • лимонови резанки - 1 кутия
  • плънка
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 к. ч.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 к. ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 бр.
  • сироп
  • захар - 2 ч. ч.
  • вода - 2 ч. ч.
  • лимонов сок - 3 с. л.
  • масло - 1 пакет разтопено
  • кокосови стърготини - 1 пакет зелени за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. В тенджерка сипваме вода, захар и се вари за 5 минути, снема се и добавяме лимонов сок и ванилия. Оставяме да се охлади.

Приготвя се плънката. В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олиото, брашното с бакпулвера и ванилията. Разбърква се на кексова смес. Лимоновите резанки се нарязват на малки кубчета.

Вземат се две кори, първата се поръсва с разтопено масло, отгоре се поставя втора кора която се намазва с плънка. В долния край се нареждат кубчета лимонови резанки и се навиват двете кори заедно на руло.

Нареждат се в намаслена тава. Така се оформят и останалите кори. Нарязват се рулата на парчета и се поръсват с останалото масло отгоре по разрезите. Печем до зачервяване.

Изважда се и заливаме с охладения сироп, поръсваме кокос и оставяме да попие за една нощ. На другия ден е готова за сервиране!

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
valentina marinova
valentina marinova
04.11.2017 17:17
какви са тези зелени кокосови стърготини да не би да сте имали предвид шам фъстък само той е зелен ,несъм жидала още зелени кокосови стърготини
1
0