Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Катък с печени чушки и орехи

Катък с печени чушки и орехи

Катък с печени чушки и орехи
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Любимата ни селска разядка, която чудесно допълва и домашното червено вино и изисканото розе от избата"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кг цедено
  • сирене - 400 г
  • чушки - 12 бр. печени
  • орехи - 100 г
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и изчистете от семенника печените чушки.

Нарежете ги на много ситно и ги поставете в гевгир да се изцедят от водата.

Нарежете на ситно чесъна и орехите, в купа ги объркайте с цеденото кисело мляко. Добавете натрошеното сирене.

Добавете чушките, олиото и разбъркайте.

Ако салатата ви е безсолна добавете и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя Николова
Надя Николова
А къде остана 400 грама сиренето?
13.01.2022 17:01