Начин на приготвяне
Картофите и морковите се нарязват на кубчета. Слагат с в тенджерка с подсолена вода и се варят до омекване.
Шунката и краставичките също се нарязват на кубчета. Картофите и морковите се отцеждат и се охлаждат. Към тях се добавят шунката, краставичките, сметаната и майонезата.
Поръсват се със сол и черен пипер. Хубаво се разбърква. Накиснете желатина в малко от изстиналия бульон.
След това го разтопете на водна баня и го прибавете към салатата. Налейте и останалия бульон и разбъркайте. Сложете купата във фризера за около 30 минути.
Покрийте форма с фолио за печене. Изсипете една част от сместа. По средата наредете яйцата и покрийте с останалата смес.
Хубаво загърнете и сложете руската салата в хладилника за една нощ. След това обърнете в чиния и украсете.
Желираната руска салата е готова.
Коментари