Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от свинска кайма и пушена риба

Пастет от свинска кайма и пушена риба

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пастет от свинска кайма и пушена риба2 / 2
10/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • кайма - 800 гсвинска
  • лук - 4 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • галета - 1 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пушена риба - 150 г
  • магданоз
  • масло
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме каймата и масло. Заливаме с 2 ч.ч. топла вода и прибавяме зеленчуков бульон. Оставяме да се вари на слаб огън. В отделен съд изпържваме в масло настъргания лук и обезкостената риба.

Ръсваме галета и царевично брашно. Разбъркваме добре и прибавяме към каймата. Задушаваме до готовност, докато ястието остане почти без сос. Когато е готово, пасираме и получения пастет намазваме на препечени филийки и украсяваме с маслинки и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: