Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Стек от телешко контрафиле

Стек от телешко контрафиле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Стек от телешко контрафиле4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Мислите си, че е лесно да приготвите сочен стек от телешко контрафиле! Да, ако го приготвите по тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 2 стека (горната част на телешкото контрафиле)
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • оцет
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • босилек - 100 г пресен
  • орехи - 1 шепа
  • люти чушки - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете 2 стека телешко контрафиле и ги запечете равномерно в сгорещен тиган с няколко капки мазнина. След като сте ги запекли добре от 2 страни, ги натъркайте със сол и черен пипер. Прехвърлете ги в тава, залейте с 1/2 или 1 чаша вино, покрийте с фолио и сложете да се пекат за 30 минути в гореща фурна.

През това време почистете босилека, лука, магданоза и ги накълцайте на дребно. Сложете ги в дълбок и продълговат съд, добавете няколко лъжици оцет и зехтин, орехите, почистената люта чушка, малко сол и черен пипер. Пасирайте всичко до гладък сос.

Поднесете стековете от телешко контрафиле, поляти със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
48
35
20
10
Дай твоята оценка: