Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Свинско контрафиле с морковен пълнеж

Свинско контрафиле с морковен пълнеж

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Свинско контрафиле с морковен пълнеж
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ястие за ценители - свинско контрафиле с изумително вкусна морковена плънка"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 800 г
  • моркови - 200 г
  • краве масло - 3 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • крема сирене - 120 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете свинското контрафиле с нож за филетиране, така че да получите еднакво на дебелина правоъгълно парче, което да можете да навиете на руло.

Овкусете го със сол и черен пипер и поставете върху алуминиево фолио.

Обелете морковите и ги нарежете на тънки пръчици. Задушете ги в 1 с.л. масло за 3-4 мин.

Добавете наситнения копър и щипка сол. Така приготвени ги разпределете върху месото.

Смесете крема сиренето и пресованите скилидки чесън и намажете равномерно върху морковите.

Завийте на месно солено руло. Намажете с 1-2 с.л. меко масло и покрийте плътно с фолиото (цялото руло).

Печете свинското руло 60 мин. на 250°C.

След което махнете фолиото и печете свинско контрафиле с морковен пълнеж още 10-тина мин на 220°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: