Турски десерт Казан диби

13/11/2016
"Ако открием клуб на почитателите на турските десерти, вие ще участвате ли или само ще дегустирате?"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 269
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата102
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 1 ч.ч. от млякото и размийте в него оризовото брашно и царевичното нишесте. Разбъркайте до еднородност.

Загрейте останалото мляко заедно със захарта. Прибавете на тънка струя брашното и нишестето. Бъркайте непрестанно до сгъстяване на крема. Охладете за кратко и прибавете размекнатото масло. Разбъркайте с миксер до оемането на маслото.

Намажете дъното на малка тавичка с масло. Поръсете с пудрата захар и карамелизирайте, като сложите тавичката на котлона.

Охладете карамела. Изсипете крема в тавичката и го захладете. Върнете тавичката на котлона и оставете на тих огън 3-4 минути, докато започнат да се образуват балончета.

Отстранете тавичката от котлона и охладете. Сложете тавичката в хладилника и оставете поне 2 часа, за да се стегне.

Готовият оризов пудинг изсипете в подходяща чиния и поръсете с канела.

Преди поднасяне нарежете на парчета.

Прекрасен турски десерт!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Helen Melen
Helen Melen
14.06.2018 10:36
Много лесен и вкусен сладкиш.
0
0
Диди
Диди
10.12.2016 00:24
Много вкусен сладкиш! Поздравления за рецептата :)
1
0