Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кето турски десерт Кескул

Кето турски десерт Кескул

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Кето турски десерт Кескул
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Традиционен десерт от турската кухня Кескул - и рецептата за него, разбира се"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл /3 % масленост/
  • кокосово брашно - 40 г
  • заквасена сметана - 4 с.л. /20 % масленост/
  • стевия - 25 мл течна
  • гхи - 1 с.л.
  • лешници
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се слага да заври в млековарка или на водна баня. Кокосовото брашно се разбърква много добре със заквасената сметана.

Прибавя се стевията и сместа се разбърква с пасатор.

Когато млякото е завряло, се прибавя сместа при продължително бъркане. Кремът се вари до сгъстяване при постоянно бъркане.

Когато се получи гъст крем, се сваля от огъня и се прибавя ГХИ.

Турският десерт се разсипва се в купички и се охлажда.

Кето турският десерт Кескул се поднася, поръсен с цели лешници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: