Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете брашното и направете дупка по средата като кладенче. Сложете яйцата и захарта и започнете да разбърквате. След това добавете разтопеното масло и отново разбъркайте добре.
Прибавете гриса, бакпулвера и ванилията и разбъркайте отново. Можете да извадите полученото тесто и да го месите с ръце. Ако прецените добавете още брашно.
След това сложете тестото за 30 минути в хладилника да стегне малко. Извадете го и в предварително намазана с мазнина тава започнете да подреждате топчетата от тестото. Големината на топчетата е колкото голям орех.
Оставете пространство между топчетата. След като ги подредите с накрайник от шприц направете малка вдлъбнатина на всяко топче. Там можете да сложите ядка по ваш вкус.
Сложете да печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
През това време пригответе сиропа, като в тенджера сложите водата, захарта и сока от един лимон. Сложете на котлона и оставете да ври 5 минути.
Когато извадите от фурната изпечените топчета ги полейте с готовия сироп.