Лесен Турски Десерт Шекерпаре

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Лесен Турски Десерт Шекерпаре
Снимка: Нина Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Десерти за онези, които знаят как да се възхищават на живота"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 150 г
  • захар - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 2 с.л.
  • грис - 50 г
  • ванилия
  • за сиропиране
  • захар - 400 г
  • вода - 400 мл
  • лимони - 1 бр.
  • ядки - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете брашното и направете дупка по средата като кладенче. Сложете яйцата и захарта и започнете да разбърквате. След това добавете разтопеното масло и отново разбъркайте добре.

Прибавете гриса, бакпулвера и ванилията и разбъркайте отново. Можете да извадите полученото тесто и да го месите с ръце. Ако прецените добавете още брашно.

След това сложете тестото за 30 минути в хладилника да стегне малко. Извадете го и в предварително намазана с мазнина тава започнете да подреждате топчетата от тестото. Големината на топчетата е колкото голям орех.

Оставете пространство между топчетата. След като ги подредите с накрайник от шприц направете малка вдлъбнатина на всяко топче. Там можете да сложите ядка по ваш вкус.

Сложете да печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

През това време пригответе сиропа, като в тенджера сложите водата, захарта и сока от един лимон. Сложете на котлона и оставете да ври 5 минути.

Когато извадите от фурната изпечените топчета ги полейте с готовия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: