Начин на приготвяне
Потопете бишкотите в прясното мляко и ги наредете на дъното на тава с подвижен ринг.
Разбийте течната сметана с помощта на миксер на гъст крем. Добавете заквасената сметана и разбийте до еднородност.
Нарежете резенките /използвах една кутия Лимонови резенки/ на малки парченца и ги добавете към сметаната.
Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го загрейте, докато се разтвори напълно, без да допускате завиране.
Добавете желатина към сметановия крем. Разбъркайте и изсипете върху бишкотите. Загладете.
Разтворете и втория желатин по същия начин. Добавете го към нектара от мандарини.
Обелете и нарежете мандарините на малки парченца. Прибавете ги към нектара. Изсипете сместа върху сметановия крем.
Поставете сметановата торта в хладилник за около 2 часа, за да се стегне.
Гарнирайте с кокосови стърготини.
Сметановата торта с желирани резенки и мандарини е готова.