Начин на приготвяне
Картофите се слагат (без да се белят) заедно с моркова да се сварят. Когато са готови, още топли ги намачквате с преса. Поръсвате ги със сол и индийско орехче.
Гъбите режете на филийки и задушавате в малко сгорещено олио. Добавяте и нарязаните лук, чесън и спанак и оставяте да се задушат под капак за няколко минути. Махате от котлона и оставяте сместа да се охлади.
Прибавяте картофите и овкусявате със сол, черен пипер и нарязани на ситно листа джоджен. Застелете продълговата форма за кекс с хартия за печене, намаслете я и я поръсете обилно с галета.
Сложете половината смес, върху нея наредете останалите продукти (ако използвате пресен карфиол, е хубаво да го бланширате предварително) и ги завийте с останалата смес.
Заравнете рулото отгоре, намажете с олио и поръсете с галета. Предварително загрейте фурната на 250 градуса и сложете рулото вътре. След около 15 минути намалете температурата до 200 градуса. Оставете да изстине добре и чак след това нарежете на филии.