Начин на приготвяне
Според мен зелето е по-вкусно, когато има повече мазнина, ако предпочитате, намалете олиото.
Рецептата е много лесна, слагате нарязаното на дребно зеле с нарязаните на ситно домати, добавяте водата и олиото, подправките и варите, докато омекне зелето.
Ако слагате домати от консерва, сагате една малка консерва, но намалявате солта. Ако обичате зелето по-люто или по-малко люто, коригирате количеството черен пипер.
Постното зеле става както за основно ястие, така и за гарнитура.
П.П.: Ако искате да е с месо, (свинско или пилешко) запържете нарязаното на хапки месо в мазнината предватително до тъмно златисто, после добавете останалите съставки, но внимавайте, месото да ври в соса, за да не остане полу сурово.
Коментари