Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печено постно зеле

Печено постно зеле

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Печено постно зеле
Снимка: Н.Акифова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4 порции
"Печено постно зеле - за дните, когато не ви се яде месо, а нещо по-леко"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме зелето на ситно в тенджера, прибавяме почистения, измит и нарязан на дребно или настърган чесън и олиото, добавяме и малко вода.

Щом поомекне се добавят измитите и нарязани домати, червеният пипер и солта на вкус.

Разбърква се хубаво и се оставя да ври още около 10-15 минути, след което се премества в тава, долива се вода, колкото да покрие зелето и се пече в силна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: