Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Еклеров сладкиш с плодове

Еклеров сладкиш с плодове

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Еклеров сладкиш с плодове
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Диетите винаги могат да започнат от утре, но този еклеров сладкиш трябва да бъде опитан още днес"

Необходими Продукти

  • За блата от варено тесто
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 250 г
  • захар - 4 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • пудинг - 1 бр. Paradies creme на Йоткер /ванилия/
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • течна сметана - 200 мл
  • Плодова плънка
  • банани - 2 бр.
  • ябълка - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сок от лайм - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипвате млякото в тенджера и когато заври, добавяте към него маслото, малко сол и захарта. Разбърквате и оставяте да заври отново. Тогава с постоянно бъркане добавяте брашното. Трябва да се получи тесто, което се отлепва лесно от стените на съда при бъркане. Тогава го махате от котлона и го оставяте да се охлади.

Когато изстине, добавяте едно по едно яйцата, като бъркате или месите до пълното им усвояване. Слагате във форма за торта върху хартия за печене във предварително загрята на 200 градуса фурна като след 15 минути намаляте на 170 градуса. Пече се до готовност- без да отваряте фурната. Изключете я и оставете блата вътре поне 15 минути или докато се охлади.

За крема разбийте пудинга заедно с млякото и добавете към него сметана (по желание). Бананите и ябълката нарежете на тънки филийки и запържете в маслото за 2-3 минути, като ги полеете и със сок от лайм и добавите захарта и ванилията. Когато омекнат, махате от котлона.

Изстиналия блат нарязвате, за да стане на два по-тънки и по средата мажете с крем. Отгоре също мажете с крем и разстилате плодовата плънка. По желание може да добавите и настърган шоколад или ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: