Начин на приготвяне
В купа сложете желатина и го покрийте с вода.
Намачкайте бисквитите и ги объркайте с разтопеното масло. Върху поднос поставете четири малки ринга. Във всеки сложете от бисквитената смес и притиснете с лъжица.
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки полумесеци. Сложете ги с шест с.л. вода да поврат две минути и махнете от котлона.
Загрейте сока от мандарините, изстискайте желатина и го сложете в сока. Бъркайте до разтварянето му.
В купа разбийте киселото мляко, прибавете сока с желатина и разбъркайте.
Подсушете ябълките и ги разпределете върху всеки бисквитен блат. Изсипете киселото мляко върху тях и ги приберете в хладилник за един час.
С мокро ножче минете по краищата на всеки ринг и освободете пастичките.
Пастичките с кисело мляко и сок от мандарини са готови.
Коментари