Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Готвени патладжани с домати и лук

Готвени патладжани с домати и лук

Готвени патладжани с домати и лук
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Да се преяде с толкова вкусна манджа не е грях"

Необходими Продукти

  • патладжани - 500 - 600 г
  • домати - 3 бр. едри
  • лук - 1 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - пресен, листа
  • девесил - пресен, листа
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим патладжаните, нарязваме на кубчета, посоляваме и заливаме със студена вода, да престоят 15-20 минути да се отдели горчивият сок.

Почистваме и нарязваме лука.

В олио (3 с.л.) и малко вода (1 к.ч.) задушаваме нарязания лук. Когато омекне, прибавяме отцедените от водата и измити кубчета патладжан. Пържим заедно с лука и прибавяме обелените и нарязани на ситно домати (3 бр.).

Разбъркваме няколко пъти, ръсваме черен пипер, сол, захар (1 к.л.) и червен пипер (1 к.л.). Наливаме топла вода (2 ч.ч.) и варим ястието, докато патладжаните омекнат и останат с малко сос.

Няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме нарязаните ситно девесил и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: