Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тарталети»Солени тарталетки с крема сирене и маслини

Солени тарталетки с крема сирене и маслини

Солени тарталетки с крема сирене и маслини
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Не ви трябва готово тесто, ще ви покажем как да приготвите тези ефектни тарталети от нулата и за нула време"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • брашно - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • крема сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • зелени маслини - без костилки
  • червена чушка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете маслото, солта и размесете. Прибавете жълтъците и омесете тесто. Тестото не трябва да ви лепне по ръцете.

Охладете за около 30 мин, като го завиете със стреч фолио и го поставите в хладилник.

Готовото тесто накъсайте на топчета, разстелете и облепете стените на метални формички за тарталети.

Изпечете в загрята фурна до 180-200 градуса до порозовяване.

Отстранете изпечените тарталетки от формичките. Подредете в подходящ поднос.

Разбийте крема сиренето и заквасената сметана на гъст крем.

Напълнете пош със соления крем и шприцовайте.

Гарнирайте солените тарталети със зелени маслини и парченца червена чушка.

Солените тарталетки с крема сирене и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: