Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете маслото, солта и размесете. Прибавете жълтъците и омесете тесто. Тестото не трябва да ви лепне по ръцете.
Охладете за около 30 мин, като го завиете със стреч фолио и го поставите в хладилник.
Готовото тесто накъсайте на топчета, разстелете и облепете стените на метални формички за тарталети.
Изпечете в загрята фурна до 180-200 градуса до порозовяване.
Отстранете изпечените тарталетки от формичките. Подредете в подходящ поднос.
Разбийте крема сиренето и заквасената сметана на гъст крем.
Напълнете пош със соления крем и шприцовайте.
Гарнирайте солените тарталети със зелени маслини и парченца червена чушка.
Солените тарталетки с крема сирене и маслини са готови.