Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Безглутенов солен кекс с маслини и крема сирене

Безглутенов солен кекс с маслини и крема сирене

Безглутенов солен кекс с маслини и крема сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Безглутеновият солен кекс с маслини и крема сирене е невероятна комбинация с аромат на маслини и зехтин!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. средни + 1 белтък останал
  • крема сирене - 100 г
  • извара - 100 г
  • риган
  • сол - на вкус
  • маслини - в зехтин 15 бр. средно големи
  • магданоз
  • брашно от спелта - 2 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л. от смляно ленено семе
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват 2 цели яйца, добавих и 1 останал белтък.

Добавя се меко крема сирене и извара, разбърква се много добре с вилица.

Овкусяваме със сол, риган и магданоз на ситно. Маслини без костилки се нарязват на парчета, прибавяме в сместа и разбъркваме.

Накрая сипваме две лъжици брашно от спелта и брашно от ленено семе с бакпулвера.

Смесваме добре всички продукти и сипваме в тавичка 24 см върху хартия за печене.

Ако имате по малка тава, печете в нея - ще стане по-висок.

Печем соления кекс в загрята фурна 180°C с вентилатор до суха клечка около 25-30 минути.

Изважда се и нарязваме след 5 минути на парчета. Много е вкусен и полезен за здравето, защото е без глутен.

Безглутеновият солен кекс с маслини и крема сирене е невероятна комбинация с аромат на маслини и зехтин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Много хубаво изглежда. Отдавна исках да изпробвам нещо подобно. Това е точната рецепта.
24.01.2020 16:47