Начин на приготвяне
В купа се разбиват 2 цели яйца, добавих и 1 останал белтък.
Добавя се меко крема сирене и извара, разбърква се много добре с вилица.
Овкусяваме със сол, риган и магданоз на ситно. Маслини без костилки се нарязват на парчета, прибавяме в сместа и разбъркваме.
Накрая сипваме две лъжици брашно от спелта и брашно от ленено семе с бакпулвера.
Смесваме добре всички продукти и сипваме в тавичка 24 см върху хартия за печене.
Ако имате по малка тава, печете в нея - ще стане по-висок.
Печем соления кекс в загрята фурна 180°C с вентилатор до суха клечка около 25-30 минути.
Изважда се и нарязваме след 5 минути на парчета. Много е вкусен и полезен за здравето, защото е без глутен.
Безглутеновият солен кекс с маслини и крема сирене е невероятна комбинация с аромат на маслини и зехтин!
Коментари