Начин на приготвяне
Рендосайте тиквата на по-едро ренде, такова количество, че да напълните 3 чаени чаши. Разбийте яйцата със захарта и прибавете към тях млякото, ванилията и ликьора.
В случая аз сложих бадемов, защото харесвам аромата му, но вие може да го заместите с друг по ваш вкус.
Разбъркайте и към така получената смес прибавете настърганата тиква, след което отново разбъркайте.
Пригответе си карамела, като изсипете захарта в подходящ съд и я карамелизирайте.
Когато придобие червеникаво-кафяв цвят я разпределете в купички, а след това върху карамела разпределете и тиквената смес.
Във всяка купичка сложете по една чаена лъжичка стафиди и ги натиснете с лъжичката, така че да се покрият вътре в крема.
Поставете купичките в по-голяма тава, като налеете вода до около 1/2 от височината на купичките. Сложете ги в студена фурната и включете на 180 градуса.
Печете докато кремът се стегне и получи златисто-кафява коричка.
Сервирайте десерта охладен. По желание може да го обърнете върху чинийка и да го поръсите със смлени бадеми.