Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта, а белтъците - на сняг. Добавете половината белтъци към жълтъците и разбъркайте с дървена лъжица.
Сипете брашното и отново разбъркайте. Накрая добавете останалите белтъци и внимателно разбъркайте. Намазнете тавичка с размер 24 см и изсипете сместа.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Направете от захарта и водата рядък сироп.
Обелете бананите, срежете ги на две по дължина и ги добавете в сиропа.
Оставете ги да врат не повече от две минути. Аз моите ги изпуснах и леко се разкашкаха.
Готовия сладкиш надупчете на няколко места и го полейте с няколко лъжици от сиропа.
Изчакайте бананите леко да се охладят, наредете ги отгоре върху сиропирания сладкиш и поръсете с канела.
Сиропираният сладкиш с банани е готов.