Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхнии»Агнешко с праз и кисело мляко

Агнешко с праз и кисело мляко

Агнешко с праз и кисело мляко
Снимка: Илияна Димова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Това ли е любимата ви селска манджа?"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • праз - 1 - 2 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - пресен
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво агнешкото месо. Заливаме с вода и слагаме да се свари, като обираме образувалата се пяна.

Праза почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. Когато агнешкото месо е готово - сварено, изваждаме от бульона (запазваме бульона за готвене ).

Отцеждаме месото от водата и леко подсушаваме. Нарязваме на хапки. Слагаме в тенджерка. Прибавяме олио (3 с.л.) и краве масло (1 с.л.). Запържваме леко месото. Към запърженото месо, прибавяме нарязания праз.

Ръсваме черен пипер и сол на вкус. Наливаме бульон от варенето (1 ч.ч.) и задушаваме, докато празът омекне и ястието остане на мазнина. Тогава ръсваме брашно (2 с.л.) или повече на вкус, разбъркваме няколко пъти и наливаме от бульона , докато получим кашичка.

Оставяме да заври и прибавяме разтворено с малко бульон кисело мляко. Опитваме за сол и при необходимост посоляваме.

Поднасяме ястието със зелен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: