Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко с кисело мляко и кускус

Агнешко с кисело мляко и кускус

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Агнешко с кисело мляко и кускус
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Истинска класика за Великден - агнешко с кисело мляко, но с лека ориенталска нотка"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 4 бр. агнешки котлети от бут
  • кисело мляко - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - смлян 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • зехтин - 2 с.л.
  • кускус - 200 г
  • бульон - 400 мл пилешки
  • магданоз - пресен, нарязан 2 с.л.
  • мента - прясна, нарязана 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете от котлетите излишната тлъстина.

Направете марината в купа, като смесите киселото мляко, пресования чесън, кимиона, пипера и едната супена лъжица зехтин. Разбъркайте добре и намажете агнешките котлети от двете страни. Оставете за 30 минути котлетите на хладно в хладилника.

Междувременно сварете кускуса в бульона с другата лъжица зехтин (както се вари ориз, докато усвои бульона, без да се бърка).

При готовност го отстранете от котлона и го разрохкайте с вилица, като добавите нарязаните на ситно магданоз и мента. Овкусете със сол.

Загрейте голям тиган с не залепващо покритие. Изпечете агнешките котлети за 9 минути от всяка страна. Отстранете от огъня, покрийте с фолио и оставете да починат.

Поднесете котлетите нарязани върху кускуса.

Агнешкото с кисело мляко и кускус е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Изглежда много вкусно, до сега не съм пробвал подобна рецепта.
30.04.2016 11:06