Начин на приготвяне
Изрежете от котлетите излишната тлъстина.
Направете марината в купа, като смесите киселото мляко, пресования чесън, кимиона, пипера и едната супена лъжица зехтин. Разбъркайте добре и намажете агнешките котлети от двете страни. Оставете за 30 минути котлетите на хладно в хладилника.
Междувременно сварете кускуса в бульона с другата лъжица зехтин (както се вари ориз, докато усвои бульона, без да се бърка).
При готовност го отстранете от котлона и го разрохкайте с вилица, като добавите нарязаните на ситно магданоз и мента. Овкусете със сол.
Загрейте голям тиган с не залепващо покритие. Изпечете агнешките котлети за 9 минути от всяка страна. Отстранете от огъня, покрийте с фолио и оставете да починат.
Поднесете котлетите нарязани върху кускуса.
Агнешкото с кисело мляко и кускус е много вкусно.
Коментари