Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кавърма»Подлучена кавърма с агнешко и кисело мляко

Подлучена кавърма с агнешко и кисело мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Подлучена кавърма с агнешко и кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - към 800 г, може и овнешко
  • чесън - 3 връзки пресен
  • лук - 3 връзки зелен
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и сложете да се задуши нарязаното на парчета агнешко или овнешко. Задушвайте, докато омекне и добавете по-едро нарязания зелен лук. Объркайте, овкусете със сол и черен пипер.

Залейте с поразбитото кисело мляко и накълцания ситно чесън. Прехвърлете всичко в тава и пухнете да се запече в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: