Кюфтета на скара със сотирани гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
26/11/2016
"Нищо не сплотява семейството така, както вкусната храна и доброто настроение "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете кайма. Нарежете лука на ситно и го прибавете към каймата. Добавете подправките и 1-2 с.л. студена вода. Хубаво размесете и оставете в хладилника за няколко часа.

Направете 8 топки и във всяка поставете по едно парче кашкавал. Оформете плоски кюфтета и ги изпечете на скарата заедно с карначетата.

В тиган сгорещете 1-2 с.л. олиото. Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в силно загрятото олио. Пуснете бучка масло и след като се запържат, прибавете ситно нарязания лук.

Хубаво разтръскайте тигана, за да се смесят, и свалете от котлона.

Сервирайте порция кюфтета, карначе и гъби, поръсени с нарязан магданоз.

Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
41.44 лв.
Виж ››

Ето го новото попълнение във вашата кухня - грил тиган, който ще замести барбекюто и ще ви позволи да приготвяте храната си вкусно и здравословно. Удобен за ползване, лесен за почистване. Грил тиганът е с незалепващо покритие, което ще улесни допълнително готвенето.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар