Кюфтета на скара със сотирани гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
26/11/2016
"Нищо не сплотява семейството така, както вкусната храна и доброто настроение "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете кайма. Нарежете лука на ситно и го прибавете към каймата. Добавете подправките и 1-2 с.л. студена вода. Хубаво размесете и оставете в хладилника за няколко часа.

Направете 8 топки и във всяка поставете по едно парче кашкавал. Оформете плоски кюфтета и ги изпечете на скарата заедно с карначетата.

В тиган сгорещете 1-2 с.л. олиото. Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в силно загрятото олио. Пуснете бучка масло и след като се запържат, прибавете ситно нарязания лук.

Хубаво разтръскайте тигана, за да се смесят, и свалете от котлона.

Сервирайте порция кюфтета, карначе и гъби, поръсени с нарязан магданоз.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
29.85 лв.
Виж ››

Имате котлон - ние имаме тиган за него. Гответе с песен на уста заедно с тигана с двойно дъно, който ще се погрижи за уникалния вкус на всяко ястие!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар