Начин на приготвяне
В купа сложете кайма. Нарежете лука на ситно и го прибавете към каймата. Добавете подправките и 1-2 с.л. студена вода. Хубаво размесете и оставете в хладилника за няколко часа.
Направете 8 топки и във всяка поставете по едно парче кашкавал. Оформете плоски кюфтета и ги изпечете на скарата заедно с карначетата.
В тиган сгорещете 1-2 с.л. олиото. Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в силно загрятото олио. Пуснете бучка масло и след като се запържат, прибавете ситно нарязания лук.
Хубаво разтръскайте тигана, за да се смесят, и свалете от котлона.
Сервирайте порция кюфтета, карначе и гъби, поръсени с нарязан магданоз.
Кюфтетата на скара със сотирани гъби са готови.