Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета на скара със сотирани гъби

Кюфтета на скара със сотирани гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кюфтета на скара със сотирани гъби
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нищо не сплотява семейството така, както вкусната храна и доброто настроение"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • подправка - 1 ч.л. за кайма
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 500 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • масло - 20 г
  • магданоз
  • карначета - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете кайма. Нарежете лука на ситно и го прибавете към каймата. Добавете подправките и 1-2 с.л. студена вода. Хубаво размесете и оставете в хладилника за няколко часа.

Направете 8 топки и във всяка поставете по едно парче кашкавал. Оформете плоски кюфтета и ги изпечете на скарата заедно с карначетата.

В тиган сгорещете 1-2 с.л. олиото. Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в силно загрятото олио. Пуснете бучка масло и след като се запържат, прибавете ситно нарязания лук.

Хубаво разтръскайте тигана, за да се смесят, и свалете от котлона.

Сервирайте порция кюфтета, карначе и гъби, поръсени с нарязан магданоз.

Кюфтетата на скара със сотирани гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: