Облечени гъби с вкусен пълнеж

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
28/11/2016
"Когато застудее навън, облечете гъбите, изпечете ги и ги поднесете със свежа гарнитура "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 219
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата с нарязания лук на ситно. Прибавете хляба, предварително накиснат в прясно мляко и отцеден, киселото мляко, содата, подправките и яйцата. Хубаво размесете каймата.

Почистете гъбите от пънчетата, без да ги миете. В купа нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета. Добавете сметаната, черен пипер и магданоз. Разбъркайте добре. От каймата направете 12 топки. Вземете една, леко я разплескайте и поставете по една гъба.

Хубаво я обвийте без отвора на гъбата.Наредете всички гъби в намаслена тава. Печете на 200градуса, около 25минути или докато се зачервят. Извадете и ги напълнете с плънката. Върнете обратно във фурната и допечете за още около 15 минути. Извадете и сервирайте с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
06.02.2017 15:22
Споменавате яйца, но не ги виждам в рецептата. На брой 1 или 2 са?
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
06.02.2017 23:01
Предположих! Благодаря, станаха чудни!
0
0
Добринка Петкова
Извинявам се за пропуска-2яйца.
0
0