Начин на приготвяне
В купа сложете каймата. Към нея добавете лука, нарязан на ситно, и подправките. Хубаво размесете и оформете четири големи топки.
Разстелете корите на плота. Срежете ги на две. Отделете 4 парчета, а другите две срежете на още две, за да се получат 4 малки парчета.
Вземете една голяма част и я намажете с малко олио. Поставете една топка кайма в средата и завийте кората. Вземете една малка част, пак леко я намажете с олио и поставете върху топката от кайма. Хубаво притиснете и поставете в намаслена тава.
По същия начин направете и останалите кюфтета. Сипете още малко олио и печете на 200 градуса за около 35 минути (или докато се зачервят).
В дълбок тиган сложете маслото. След като се разтопи, добавете брашното и разбъркайте.
Налейте млякото, като бъркате енергично, за да не останат бучки (използвайте телена бъркалка). Като започне да се сгъстява, добавете сметаната, горчицата, сол и черен пипер на вкус. След 1 минута свалете соса от котлона.
Извадете тавата от фурната. Нарежете гъбите на филийки и ги разпределете между кюфтетата. Изсипете соса в тавата, като обливате и кюфтета.
Нарежете домата на колелца и поставете по едно на всяко кюфте. Поръсете ги обилно с настърган кашкавал и върнете във фурната за около 15 минути да се допекат.
Облечените кюфтета със сос Бешамел и гъби са много вкусни!