Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с чушки и сирене

Пълнени гъби с чушки и сирене

Пълнени гъби с чушки и сирене
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Поднесете тези ароматни гъбки топли и с най-отлежалото червено вино, което сте прибрали само за специални случаи"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г печурки
  • масло - 100 г
  • сирене - 150 г
  • чушки - 7 бр. печени
  • магданоз
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете пънчетата на гъбите и ги почистете. Наредете ги в тавичка, посолете и във всяка гъбка сложете малко масло.

Сипете вода в тавата, колкото да покрие дъното и печете в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути.

През това време нарежете чушките и магданоза на ситно и объркайте с натрошеното сирене.

Извадете гъбите и включете фурната на горен реотан. Напълнете ги със сместа, покрийте с рендосан кашкавал и поръсете с магданоз.

Върнете пълнените гъби във фурната до запичане на кашкавала.

Пълнените гъби с чушки и сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: