Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното с бакпулвера, като разбърквате внимателно.
Изсипете сместа във форма 22-24 см, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса около 20 минути.
Оставете да се охлади и го разрежете на две. Накиснете желатина в студена вода. Разбийте жълтъците с половината захар и брашното. Към тях добавете млякото и поставете купата на водна баня. Бъркайте, докато се сгъсти.
Оставете да се охлади и към него прибавете разбитото масло. Продължете да разбивате до гладък крем.
Разбийте белтъците с останалата захар и ги добавете към жълтъците. Прибавете желатина и разбъркайте добре.
Поставете единия блат в ринг. Сиропирайте го със сок от компот и изсипете млечния крем.
Покрийте с втория блат и леко го сиропирайте.
Оставете за час в хладилника. Разтопете на водна баня шоколада, маслото и млякото.
Охладете леко и залейте тортата. Върнете обратно в хладилника за час-два.
Тортата с млечен крем и шоколадова глазура е готова.