Кремчета от вишни с бишкоти и кокос

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126766437217
29/11/2016
"На бас, че за 10 минути ще ви спретнем такъв десерт, че ще ви вземем ума "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • компот от вишни - 1 буркан
  • нишесте - 4 - 5 с.л. натурално
  • есенция - няколко капки ром
  • бишкоти - 6 бр.
  • кокосови стърготини - на вкус
  • кафе - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме в тенджерка сок от вишнев компот (2 ч.ч.) и есенция ром - няколко капки. Оставяме на котлона да заври. Отделно разтваряме натуралното нишесте (4-5 с.л.) в малко вода.

Към врящия сок от компот постепенно наливаме разтвореното нишесте, като разбъркваме непрекъснато (при необходимост може да добавим и още малко разтворено нишесте). Варим крема до сгъстяване, без да спираме разбъркването. Когато е готов, дръпваме от котлона и оставяме да се охлади.

Вишните от компота почистваме от костилките. В подходящи чашки или купички сипваме малко от охладеният вишнев крем. После слагаме бишкота, начупена на парченца и потопена леко в кафе.

Сипваме върху бишкотите плодове от вишни от компота. Отново крем и бишкоти и отгоре слагаме малко крем и плодове . Поръсваме готовите кремчета с кокосови стърготини на вкус.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар