Начин на приготвяне
Наливаме в тенджерка сок от вишнев компот (2 ч.ч.) и есенция ром - няколко капки. Оставяме на котлона да заври. Отделно разтваряме натуралното нишесте (4-5 с.л.) в малко вода.
Към врящия сок от компот постепенно наливаме разтвореното нишесте, като разбъркваме непрекъснато (при необходимост може да добавим и още малко разтворено нишесте). Варим крема до сгъстяване, без да спираме разбъркването. Когато е готов, дръпваме от котлона и оставяме да се охлади.
Вишните от компота почистваме от костилките. В подходящи чашки или купички сипваме малко от охладеният вишнев крем. После слагаме бишкота, начупена на парченца и потопена леко в кафе.
Сипваме върху бишкотите плодове от вишни от компота. Отново крем и бишкоти и отгоре слагаме малко крем и плодове . Поръсваме готовите кремчета с кокосови стърготини на вкус.