Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта. Към тях добавете маслото, разбъркайте и разделете сместа на две части.
Към една се добавят какаото, кафето, разтопеният шоколад и млякото. Към другата смес се добавят портокаловият сок и кората.
В купа пресейте брашното, бакпулвера и солта. Разделете на две части и ги прибавете към всяка от сместа. Разбъркайте ги добре.
Застелете голяма правоъгълна тава с хартия за печене.
Изсипете двете смеси, като ги редувате и ги слагате неравномерно. Печете на 180 градуса около 20 минути. Извадете блата и го оставете да изстине.
След това се нарязва на квадрати, като всеки следващ е с два сантиметра по-малък от предходния.
Пригответе крема според указанието. Разбийте маслото със захарта и оцветителя.
Прибавете го към крема, като продължите да разбивате. Напълнете крема в пош, с малък звездовиден накрайник.
В подходяща чиния поставете най-големия квадрат, след това поставете втория по големина блат, като ги слагате така, че краищата да са разместени.
Така наредете всички парчета блат. Украсете кекса с крем и декорация по ваш избор. Оставете на хладно място.
Шоколадово-портокаловият кекс Елха е готов.
Източник: Вкусно с Йоли