Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбират до получаването на пухкава консистенция. Добавя се прясното мляко и се разбърква.
Рендосваме кората на портокала и изцеждаме сока му, добавяме ги към яйчената смес, разбъркваме. Пресяваме брашното с бакпулвера и на няколко пъти го добавяме при непрекъснато бъркане.
Изсипваме кокоса и объркваме сместа със шпатула. Намазняваме формата с олио и изсипваме внимателно.
Печем на предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 мин. Аз го сиропирах, защото иначе щеше да е много сух. Сложих водата да заври, добавих захарта и бърках докато се разтвори, поседя 3 минути и махнах от котлона.
След като се извади кекса сиропа вече е изстинал. Залях кекса, изчаках да поеме и го поръсих с кокос и декорирах с резенчета портокал.