Свинско печено с адска смес

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
30/11/2016
"Ако такова вкусно филе сервират в Ада, познайте накъде сме се запътили "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 781
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1.5 кг
  • за адската смес
  • соев сос - 60 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 ск
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бяло вино - 100 мл
  • царевично нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото. В купа смесете всички продукти (без виното и нишестето). Намажете хубаво цялото парче месо и го сложете в тава. Сипете малко олио и вода.

Покрийте с фолио и печете на 200 градуса, около 1.30 минути или до омекване на месото (десетина минути преди да го извадите, махнете фолиото). В купа смесете виното и нишестето и го излейте в тавата.

След 5 минути извадете от фурната. Покрийте с фолио за десетина минути и след това го нарежете на порции. Залейте с винения сос.

Адаптирано от Пепа Стоева

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар