Свинско печено с адска смес

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско печено с адска смес
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ако такова вкусно филе сервират в Ада, познайте накъде сме се запътили"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1.5 кг
  • за адската смес
  • соев сос - 60 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 ск
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бяло вино - 100 мл
  • царевично нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото. В купа смесете всички продукти (без виното и нишестето). Намажете хубаво цялото парче месо и го сложете в тава. Сипете малко олио и вода.

Покрийте с фолио и печете на 200 градуса, около 1.30 минути или до омекване на месото (десетина минути преди да го извадите, махнете фолиото). В купа смесете виното и нишестето и го излейте в тавата.

След 5 минути извадете от фурната. Покрийте с фолио за десетина минути и след това нарежете печеното свинско на порции.

Залейте с винения сос.

Свинското печено с адска смес е готово.

Адаптирано от Пепа Стоева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: