Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Най-вкусното свинско с ориз

Най-вкусното свинско с ориз

редакция:
Рая ПешеваРая Пешева
Новак
8779
Най-вкусното свинско с ориз
Снимка: Рая Пешева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Попитахме десет независими експерти и те бяха единодушни, че това е най-вкусното свинско с ориз на света"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • бульон - 4 ч.ч. (вода)
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва с 2-3 с.л. олио в тиган от всички страни, докато си смени цвета.

Маха се от мазнината от тигана и се премества в порцеланова тава. В същата мазнина се задушават нарязаният на полумесеци стар лук и настърганият или нарязан морков.

След като омекнат зеленчуците, се добавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. После всичко се премества в тавичката при месото. Добавя се бульонът (водата) и подправките. Всичко се разбърква внимателно.

Ястието се премества в предварително загрята фурна на 200°C и се пече 50 минути. Когато напълно оризът поеме от течността, ястието е готово.

Свинското с ориз се поднася с нарязан магданоз.

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите предложения за вкусен гювеч със свинско или класическото свинско с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Винаги правя свинско с ориз по тази рецепта. Топ е!
18.11.2024 21:35
Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина вкусно свинко с ориз стана!
11.06.2023 22:12
2
Анонимен
Анонимен
Опитах рецептата и месото ми остана сурово. Времето за готвене на свинското не е достатъчно само да се запържи на тигана, въпреки че го държах много повече от да си смени цвета и 30 Мин в фурната . Ориза беше готов и извадих мезето да го до овча в отделна тавичка.
26.10.2024 16:24
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Рецептата е о' кей,но ,количеството черен пипер ме прати в Ориента.А аз съм българин!?
23.03.2024 20:21
2
1
Анонимен
Анонимен
Много добра рецепта
11.06.2023 15:35
1
Анонимен
Анонимен
Много подправки
20.08.2022 18:07
7
2