Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва с 2-3 с.л. олио в тиган от всички страни, докато си смени цвета.
Маха се от мазнината от тигана и се премества в порцеланова тава. В същата мазнина се задушават нарязаният на полумесеци стар лук и настърганият или нарязан морков.
След като омекнат зеленчуците, се добавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. После всичко се премества в тавичката при месото. Добавя се бульонът (водата) и подправките. Всичко се разбърква внимателно.
Ястието се премества в предварително загрята фурна на 200°C и се пече 50 минути. Когато напълно оризът поеме от течността, ястието е готово.
Свинското с ориз се поднася с нарязан магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите предложения за вкусен гювеч със свинско или класическото свинско с картофи.
Коментари