Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен шаран с майонеза

Печен шаран с майонеза

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Печен шаран с майонеза1 / 3
05/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Да се хапва шаран за Никулден е традиция, да се хапва печен шаран с майонеза - въпрос на добър вкус"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг, шайби
  • майонеза - 2 с.л.
  • готварска сметана - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме майонезата със сметаната и подправяме със сол, захар и черен пипер, разбъркваме много добре.

Потапяме шайбите в получената смес и ги оставяме да се овкусят за 30 минути.

В намаслена тава подреждаме лимоновите резени и върху тях редим рибата.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен загар.

Сервираме с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: