Начин на приготвяне
Картофите трябва да са полуготови, а не напълно сварени. След като са полусварени картофите се обелват и се режат на тънки кръгчета. Саламът също се реже на тънки кръгчета. След като са нарязани се редят в намаслена тавичка, като се редуват картофи - салам.
Редуват се докато покрият цялото дъно на намаслената тавичка. В отделна купа се натрошава сиренето и се рендосва на едро ренде кашкавалът. Яйцата се разбиват и към тях се добавят сиренето и кашкавалът. Разбърква се хубаво.
Към сместа се добавя солта, но малко, като се има предвид, че сиренето е солено. Добавят се и останалите подправки. Отново се разбърква хубаво. С готовата смес се залива подредените вече картофи и салам.
Сместа се разпределя равномерно. Пече се в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса до готовност. След като е готова може да поръсите със ситно нарязан магданоз.